Hagelbergs

Tänker du som jag?

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Mat till hunden

Visste ni att jag har hund? Jag har vuxit upp med hundar i hemmet, och så fort jag hade plats och tid efter att jag hade flyttat hemifrån köpte jag en egen hund. Sedan dess har det alltid funnit 1-3 hundar där jag bor. Lasse kallar vi vår nuvarande hund, och han är verkligen bäst i världen (så säger väl alla djurägare om sina djur, men ändå…)

Det enda problemet med Lasse är att han alltid har varit lite kräsen med maten. Vi har fått testa olika hundfoder från olika märken. Nu senast testade vi att köpa hundmat på nätet, och det vi köpte nu är hans favorit hittills. Vi får nog köra på det här helt enkelt! Det viktigaste är trots allt att han äter ordentligt och med glädje. Hundar brukar väl inte vara så kräsna med mat annars, eller vad har ni för erfarenheter om detta? Kan vara intressant att veta.

Hundfoder till Lasse

dog food in a bowl on a white background


Bilar

Idag har inte varit en särskilt händelserik dag för mig. Jag har haft lite att stå i inför julen, och behövt köpa hem diverse saker, så som bildelar till Mazda. Jag brukar handla mina bildelar och biltillbehör från skruvat.se. Tycker de har ett bra utbud, och dessutom är det oftast mycket bra priser också.

Hur som helst, här är det faktiskt lite snö och rätt kallt i luften. Det gillar jag! Har alltid tyckt om vintern och hösten när det är kallt och lite mörkare, men det verkar jag nästan vara ensam om??

Jag brukar till och med ta ledigt i ett par dagar innan och efter jul, så jag verkligen kan ta det lugnt och njuta ordentligt. Det är viktigt med lite jobbpauser, och detta förtjänar jag verkligen. Vad ska ni hitta på under och runt jul? GOD jul på er, och kom ihåg att njuta ordentligt av ledigheten.

Bildelar till Mazda


Bröllopsgåva

Jag ska på bröllop om några veckor, och jag tycker alltid att det är lika svårt att hitta bra presenter till sådana tillställningar. Brudparet har bestämt tackat nej till dyra gåvor också, vilket nästan göra det ännu svårare. Funderar på en fin flaska vin, eller kanske något ätbart? Sådant funkar ju alltid.

Jag vet att båda är väldigt förtjusta i lyxig choklad, så kanske kan jag satsa på det? Har varit inne och surfat på godis.se, och där kan du definitivt hitta choklad till någon du gillar, oavsett tillfälle. Priserna är också bra, för att vara så fin och lyxig choklad. Perfekt!

Får kanske satsa på praliner i någon snygg ask? Jag tänker mig några med lite roliga och annorlunda smaker, gärna med hetta i. Chili eller liknande med andra ord. Om ni har något annat förslag på bra (och relativt billiga) bröllopspresenter får ni gärna tipsa mig om dem!

Ge bort lyxig choklad


En välbehövlig paus

När man är företagare som jag blir det sällan tid över för hobbys och aktiviteter utanför jobbet. Men ibland måste även jag ta ett steg tillbaka och hitta lite nya krafter för att kunna fortsätta framåt i samma glada anda. Jag pratar så klart om den årliga resan med familjen, som alltid kommer precis när jag behöver den som mest. Frågan är bara vart vi ska åka. Alla vill ju alltid till olika platser, eftersom vi befinner oss i olika livsfaser. Men i år har jag tänkt ut något som jag tror att vem som helst skulle tycka var riktigt kul – nämligen att dyka i Karibien!

Vi har aldrig dykt förut, så vi kommer behöva ha med oss instruktörer, men det kommer nog inte dröja länge förrän vi känner oss som fiskar i vattnet. Jag visste inte så mycket om sporten innan, men har kollat upp en dykbutik som säljer fina saker och olika klipp på nätet med instruktioner, så nu har jag väl lite koll i alla fall.

Men vem vet, det kanske blir protester från alla andra i familjen och i så fall får vi väl bara sticka iväg på en helt vanlig charter. Det är ju helt ok det också.

 

 

 


Vår lyckade ombildning!

Då jag tänker tillbaka på vad jag gjort i mitt liv och ska nämna någonting som jag är glad och nöjd med så är det en sak som står ut. Den saken är att jag och mina grannar för 5 år sedan bestämde oss för att ombilda hyresrätt till en bostadsrätt. Genom att vi genom en bostadsrättsförening köpte alla bostäder i fastigheten har vi nu kunnat haft förmånen att äga vårt eget boende och göra hela vår situation fantastisk bekväm. Dessutom har alla av oss också tjänat en rejäl hacka på att vi gjorde ombildningen. Till och med de som då var kritiska kommer idag ibland fram och tackar för att vi trots allt drev igenom beslutet. Det har varit en bra affär för alla.

Att det på detta sätt har varit möjligt för mig och min familj att tjäna pengar på vårt boende, ställer dock också frågan vad som händer med de som inte har den ekonomiska förmånen att kunna köpa sig ett boende. Det var till exempel en del hyresgäster i vårt hus som inte hade råd att köpa sina lägenhet och som helt enkelt blev tvungna att flytta på grund av det. Många var tvungna att ta lån hos folkia (räddaren i nöden) för att klara av att betala hyran. Livet är orättvisst.


Vad skrivs egentligen om företag på nätet

Vad skrivs egentligen om företag på nätetNär föerat beskrivs på nätet så blir det ibland negtivt och ibland positivt. Ett bolag som jag har hittat lite info om är Phonera som även har en artikel från Phonera DN med intressant information om vad som hände rpå börsen för boalget. Många gånger vill man som bolag ha koll på vad som skrivs för att man skall kunna bemäta det på ett adekvat sätt. Det kan vara en ganska god idé att anlita ett bolag som är experter på sociala medier för att få koll på Twitter och Linkedin är två viktiga källor att kontrollerta efter bolagsegna uttalanden och skriverier. När man väl har granskat det som granskas kan skall man gå vidare till att sammanfatta alla faktia man har fått in och aggera enligt de metoder man anser vara viktigast för just den fakta man har fått in.