Hagelbergs

Tänker du som jag?

Ombildning på gång

Det har visat sig att min mammas fastighet ska ombildas till bostadsrätter. Tydligen så hade över 80 % av hyresgästerna röstat ja för en ombildning och nu har frågan om lägenhetsköp uppstått. De håller på att starta en bostadsrättsförening och har kopplat in en advokatfirma som kommer att hjälpa till med alla juridiska och ekonomiska frågor. Då mamma börjar bli till åren så är hon väldigt tacksam över att jag har börjat engagera mig i ombildningen. Självklart skapar det en viss oro hos henne eftersom hon inte orkar så mycket längre, men jag försöker förklara att det inte kommer medföra någon större förändring för henne. Restate hjälper oss med allt som har med fastighetsjuridik att göra och de har förklarat att hon likväl kan fortsätta att hyra lägenheten. Dock vore det en bra investering då lägenhetspriserna kommer att vara väldigt förmånliga och under marknadspris. Jag ska på möte nästa vecka om föreningens ekonomiska plan och sedan får jag prata i lugn och ro med mamma för att så småningom ta ett beslut därefter.

Ett högt hyreshusComments are closed.