Hagelbergs

Tänker du som jag?

Farväl lilla guldfisk

Josephine är förtvivlad! En av hennes älskade guldfiskar har simmat till det stora barriärrevet och lämnat denna värld. Stackars barn! Det är smärtsamt att förlora ett älskat husdjur. Även om det “bara” är en fisk. Vi ska ha en formell begravning för den lille slöjstjärten. Det var en fin liten fisk som nu levt i snart 3 år. Vi funderar också på om vi ska köpa en kompis till den andra eller om vi ska låta den vara själv ett tag.

Jag tycker inte att man ska ersätta ett djur med ett annat innan man har sörjt färdigt. Detta tar såklart olika lång tid. Det får dottern avgöra i alla fall. Jag ska inte erbjuda mig att köpa en ny guldfisk. Åtminstone inte idag.

Vi funderade på vad vi ska göra av den lille fisken och fick en del tips här. Det kan vara bra för barnen att vara med och se hur det går till. Om inte så i alla fall att man respekterar det djur som man har tagit med sig hem. Och det tycker jag att Josephine har gjort. Respekterat sin fisk. Och det är inte mer än rätt än att vi ska ge den lille en värdig begravning.

Vila i frid lilla vännen!

goldfishOne Comment